Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image Slideshow Image
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Οι προτάσεις των προπονητών για τα μίνι
Οι προτάσεις των προπονητών για τα μίνι  
Οι τοπικοί προπονητές Βενέτης Θωμίδης, Δημήτρης Τζομάκας και Γιώργος Χατζηκαλημέρης απέστειλαν γραπτώς τις προτάσεις τους για το τουρνουά μίνι, που θα διεξαχθεί και φέτος, στα γήπεδα της Δωδεκανήσου για παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2006 και νεότερα. Αναλυτικά οι προτάσεις των δύο προπονητών.
1η πρόταση
Να διεξαχθούν με τη μορφή τουρνουά σε 2 –3 σαββατοκύριακα,  2-3 τουρνουά στη Ρόδο και 2-3 στο Βόρειο συγκρότημα. Δηλ θα μαζευτούν οι συμμετέχουσες ομάδες σε ένα κλειστό γήπεδο ένα σαββατοκύριακο  θα παίξουν όλοι με όλους μέσα στο διήμερο η τριήμερο.
Λόγω του αναπτυξιακού χαρακτήρα του τουρνουά δε θα υπάρχει επίσημη βαθμολογία και στον ηλεκτρονικό πίνακα θα λειτουργεί μόνο ο χρόνος και τα ομαδικά φάουλ. Οι προπονητές  της κάθε ομάδας, στο τέλος του κάθε αγώνα , υποχρεούνται να αναγράφουν  στο ειδικό έντυπο που θα τους δίνεται  τους τρεις διακριθέντες αθλητές της αντιπάλου ομάδας (MVP) και αυτό γιατί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί ένα all star με δυο ομάδες  που θα επιλεγούν από τους προπονητές των μικτών ομάδων (λαμβάνοντας υπόψη τα ονόματα που έχουν δώσει στο ειδικό έντυπο όλοι οι προπονητές)  (μια από Ρόδο και μια απ το βόρειο συγκρότημα) από 15 επίλεκτους-τες αθλητές-τριες η κάθε μια.  Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι έχουμε μια σαφή εικόνα για τις μικτές ομάδες του νομού και επίσης θα γνωρίζουμε ποια παιδιά θα στέλνουμε στα αναπτυξιακά τουρνουά &Χριστουγέννων της ΕΟΚ.
Προτείνουμε η κάθε ομάδα να καταβάλλειπαράβολο για τη συμμετοχή της 50€ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα έξοδα του all star στο τέλος της περιόδου, ισχύει και στις δυο προτάσεις.
2η πρόταση
Η 2η πρόταση είναι η κανονική διεξαγωγή των αγώνων με σκορ κ.τ.λ. όπως πέρυσι  με την διεξαγωγή Φ4 στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου για την ανάδειξη πρωταθλητή.
Οι προπονητές της κάθε ομάδας, στο τέλος του κάθε αγώνα, υποχρεούνται να αναγράφουν στο ειδικό έντυπο που θα τους δίνεται τους τρεις διακριθέντες αθλητές της αντιπάλου ομάδας (MVP) και αυτό γιατί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί ένα all star με δυο ομάδες που θα επιλεγούν  από τους προπονητές των μικτών ομάδων (λαμβάνοντας υπόψη τα ονόματα που έχουν δώσει στο ειδικό έντυπο όλοι οι προπονητές)  (μια από Ρόδο και μια απ το βόρειο συγκρότημα) από 15 επίλεκτους-τες αθλητές-τριες η κάθε μια.  Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι έχουμε μια σαφή εικόνα για τις μικτές ομάδες του νομού και επίσης θα γνωρίζουμε ποια παιδιά θα στέλνουμε στα αναπτυξιακά τουρνουά &Χριστουγέννων της ΕΟΚ.
ΚΑΝΟΝΕΣ
Στα τουρνουά των σωματείων θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της προκήρυξης 
Οι αθλητές-τριες θα αγωνίζονται με δελτίο ΕΟΚ ή πιστοποιητικό γενν με φωτογραφία (προκειμένου για αλλοδαπούς μεταφρασμένο) και κάρτα υγείας.
Ένας διαιτητής και ένας κριτής χρονομέτρης, να τους ζητήσουμε να βοηθήσουν αφιλοκερδώς αν όχι θα παίζουν οι προπονητές και οι παράγοντες στο χρονόμετρο.
Δικαίωμα συμμετοχής στα τουρνουά ΜΙΝΙ Αγοριών-Κοριτσιών έχουν όλα τα σωματεία της δύναμης της  ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ γεννηθέντα το έτος 2006 και νεότερα 
Για τις ανάγκες των τουρνουά  θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα No 6  για τα αγόρια και No 5 για τα κορίτσια.
Στο τουρνουά Μίνι μπορούν τα σωματεία να συμμετέχουν  με μια A ομάδα μέχρι 15 ατόμων, το σωματεία, θα εκδοθούν ειδικά Φ.Α.  
Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σε κάθε αγώνα μέχρι δέκα πέντε αθλητών- αθλητριών οι οποίοι πρέπει να αγωνιστούν όλοι υποχρεωτικά στα πρώτα 3 δεκάλεπτα , στο τέταρτο  δεκάλεπτο  οι αλλαγές επιτρέπονται σε όλους.
Σε περίπτωση που μία από τις δύο ομάδες δηλώσει δέκα (10) αθλητές-τριες μόνο, τότε και η αντίπαλος ομάδα μπορεί να αγωνισθεί και αυτή με δέκα (10) αθλητές-τριες (ανεξάρτητα αν έχει δηλώσει 15). Ο αγώνας των τουρνουά  θα διαρκεί συνολικά 40 (σαράντα) λεπτά χωρισμένος σε τέσσερα 10λεπτα.
Ο χρόνος σταματά ΜΟΝΟ στις ελεύθερες βολές και στα time-out ενώ ΜΟΝΟ για το τελευταίο λεπτό κάθε 10λέπτου ο χρόνος σταματάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Σε κάθε  δεκάλεπτο θα δίνεται ένα (1) Time out στο 5λεπτο.  
Εάν μια ομάδα δηλώσει κάτω των δέκα (10) αθλητών-τριών ο αγώνας δεν θα διεξάγεται η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισμό ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου με 20-0.
Τα έξοδα διεξαγωγής-συνέχισης του συγκεκριμένου αγώνα θα καταβάλλονται από το σωματείο που μηδενίστηκε
Ο   αγώνας όμως θα διεξάγεται κανονικά, προκειμένου να μην εισπράξουν οι αθλητές και των δύο ομάδων το κόστος εξαιτίας της παράλειψης παραγόντω, προπονητών ,γονέων ή αθλητών.
Ο μηδενισμός γίνεται από την TE EOK και όχι στο γήπεδο.
ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ 
να μην εφαρμόζουν καμιά μορφής άμυνας ζώνης και ''zone press'' με παγίδες καθώς και οποιαδήποτε παραλλαγή της
να αποφεύγουν τα screen στη μπάλα (pick & roll) 
όταν η διαφορά στο σκορ είναι μεγάλη να αποφεύγουν την πίεση σε όλο,  ¾ και μισό γήπεδο 
Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω αναφερόμενα ο διαιτητής του αγώνα, οφείλει να κάνει μία παρατήρηση στον προπονητή και αν εκείνος δε συμμορφωθεί, τότε ο αγώνας θα διακόπτεται και θα δίνονται δύο ελεύθερες βολές στην αντίπαλη ομάδα και κατοχή μπάλας, όσες φορές και να συμβεί αυτό.  
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ όταν είναι αναγκαίο 
Την άμυνα man to man στο μισό  γήπεδο (man to  man press) στο τελευταίο δεκάλεπτο  
Επιτρέπεται σε Σωματεία που ΔΕΝ θα κατεβάσουν ομάδες ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ να συμπεριλάβουν στο τμήμα ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ μέχρι πέντε (5) ΚΟΡΙΤΣΙΑ γεννημένες το 2006 & νεότερες και να το δηλώσουν στην δήλωση συμμετοχής τους.

 

 
 
<
 
 
© ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Ο.Κ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ | Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 11 («Βενετόκλειο»), 851 00 ΡΟΔΟΣ | ΤΗΛ. / ΦΑΞ: 22410-30988 | email:info@12basket.gr